Lämneå Bruk – maskinproducent med historiske traditioner

Lämneå Bruk

Lämneå Bruk AB er en moderne industrivirksomhed, men virksomhedens historie går tilbage til 1727. Virksomheden har siden begyndelsen af nittenhundredtallet været beskæftiget med trådtrækning.

Lämneå Bruks produktionsanlæg

Lämneå Bruks produktionsanlæg. Nederst ses bl.a. spiralkabler fra Miltronic.

Det moderne Lämneå Bruk AB i Ljusfallshammar 30 km fra Norrköping, Sverige, producerer maskiner til trådtrækningsindustrien. Det, der fremstilles ved hjælp af de maskiner, som Lämneå Bruk producerer, er bl.a. svejsetråd, svejseelektroder, fjedre, rørtråd, søm og skruer.

 

Den nuværende ejer og administrerende direktør er Jonas Hagstedt. Hans far købte virksomheden i 1958, og Jonas Hagstedt har nu været administrerende direktør i 29 år. Lämneå Bruk har ca. 55 ansatte samt support- og servicepersonale. 90 procent af produktionen går til eksport.

Hver maskine er unik

I løbet af de senere år har man erobret vigtige markedsandele, bl.a. i Tyskland. Her har man startet et salgskontor uden for Dortmund. USA, Canada, Kina og Sydkorea er eksempler på andre eksportlande, hvor det går godt. Det øgede salgs- og produktionstempo indebærer, at virksomheden har forstærket bemandingen med flere montører, lasertilskærere og en konstruktør.

 

Hver maskine er unik, og hver kunde har specielle krav i forhold til sine produktionsanlæg.

– Virksomheden er langt fremme rent teknisk. Fra ordre til den færdige maskine går der mellem to og seks måneder, beretter Andreas Wennström, indkøber på Lämneå Bruk. Derefter kan maskinen fragtes til kunden, ofte sammen med personale, som sørger for, at installationen går godt, og at personalet i kundevirksomheden får en grundig uddannelse og support i opstartsperioden.

Produkter, der er godkendt til eksport

– Fra Miltronic bestiller Lämneå Bruk bl.a. styrekabler, som er godkendt og klar til det nordamerikanske marked, rørfittings og forskellige typer ledningskanaler i PVC, siger Melker Wallin, regionalsælger på Miltronic.

 

For Andreas Wennström er det også indimellem vigtigt hurtigt at kunne få fat i materiale. Da er det et ekstra plus, at Miltronic kun ligger én time væk. Og hvis der er meget tidspres på, kan det ske, at der bliver sendt en taxa til Ljusfallshammar med varer.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysninger til både kundeservice og produkteksperter til højre. Du kan også følge linket "Jeg vil gerne kontaktes" nederst, så kontakter vi dig snarest.

  Titel Information
Lämneå Bruk
(PDF 121 KB )
Download som PDF (svensk)