Premier

Halogenfri styre- og tilslutningskabel styrer driftsprocessen ved aflakering

premier content

Premier Manufacturing Support Services foretager aflakering af fiksturer for to førende bilproducenter i Vestsverige. Premier leverer kun "Just in time", hvilket indebærer, at aflakeringen ikke må tage længere end fire til otte timer. Det hårde tidspres stiller derfor store krav til driftsikkerheden hos
Premier.

 

Et generelt problem i forbindelse med aflakering er, at kablerne bliver skadet af de varme dampe, som afgives, når fiksturer behandles. Dette var tidligere både et økonomisk og driftmæssigt problem for Premier, som var tvunget til at afbryde driften for at udskifte beskadigede kabler i fremføringskæden oven over aflakeringsbadet. Følgen af dette blev store omkostninger på grund af driftstop og forstyrrelser i den tidspressede produktion.

– I dag har vi en meget mere stabil driftproces. Vi slipper for driftstop, der skyldes beskadigede kabler. Dette indebærer store besparelser for os, både i tid og penge. Tidligere måtte vi udskifte beskadigede kabler, men Miltronics ÖLFLEX® Robust-kabel klarer vores skrappe miljø til fulde, siger Richard Haraldsson, pladschef på Premier.

 

Tony Hildås på Elkedjan, som tager sig af Premiers elservice, anbefalede ÖLFLEX® ROBUST fra Miltronic. Ved en sammenligningstest i et bad med aflakeringsvæske var ÖLFLEX®-FD ROBUST C upåvirket, mens de gamle kabler, som Premier tidligere var anvendt, var helt ødelagte. Premier erstattede dermed de gamle kabler med Miltronics ÖLFLEX®-kabel, og siden er driften blevet afviklet uden afbrydelser.

 

Ölflex ®-FD Robust C kan tåle det meste og er så godt som uforgængelig takket være den specialudviklede ydermuffe af TPE-materiale. Det er et halogenfrit styrings- og tilslutningskabel, som er udviklet til at klare svære miljøer og store belastninger.

 

Udfordring

Undgå dyre driftstop, fordi kablerne ødelægges af dampe.

 

Løsning

En sammenligningstest viste, at Miltronics ÖLFLEX®-FD ROBUST C ikke påvirkes af de aggressive dampe, og Premier valgte derfor at installere kablerne i produktionen.

 

Fordel

Aflakeringsprocessen er i dag stabil og pålidelig. Med nye ÖLFLEX®-kabler undgår Premier driftstop på grund af produktionsfejl og kabeludskiftning.

 

Produktinformation

Miltronics styrings- og tilslutningskabel ÖLFLEX®-FD ROBUST C er temperaturbestandigt, meget fleksibelt og udformet til at kunne anvendes i fremføringskæder til kabler. Det er tilpasset til applikationer, hvor smøremidler, voks, olier eller syre anvendes med store og små temperaturudsving.
Kablerne anvendes med fordel i værktøjsmaskiner, rensningsanlæg, løfteanordninger, transportbånd, komposteringsanlæg, i den kemiske industri samt i lægemiddel- og fødevareindustrien.